tiistai 11. marraskuuta 2014

Haere mai! = "Tervetuloa" maoriksi

Täällä ollaan! Ollaan itseasiassa oltu jo vajaa viikko, ja ensinäkemältä Uusi-Seelanti vaikuttaa aivan yhtä ihanalta kuin Australiakin, vain huomattavasti pienemmältä ja rauhallisemmalta (Sydneyyn verrattuna Auckland kun on hyvin pikkuinen kaupunki). Ihmiset ovat rentoja ja asiakaspalvelussa monilla eurooppalaisilla olisi rutkasti opittavaa uusi-seelantilaisten iloisesta asenteesta.

Aucklandista on tallailtu nyt 5 päivää, toki paljon on vielä näkemättäkin. Illalla kuitenkin siirrymme Wellingtoniin ja kohti etelää. Suunnitelmissa olisi reissata eteläsaarta ennen joulua, ja vuoden vaihteen jälkeen suuntana on ennemminkin pohjoissaaren upeat kohteet. Aucklandista matka jatkuu nakedbus:n kyydissä. Yhtiön hinnat ovat edulliset, esimerkiksi vuoden voimassa oleva rajaton bussipassi on noin puolet halvempi kuin Kiwi Expressin passi. Erona toki on, että nakedbus.com on tavanomainen pitkän matkan bussiyhtiö, ei siis samanlainen tour-bussi kuin Kiwi Express, joka järjestää myös vapaa-ajan ohjelmaa. Mikäli tarkoituksena on kuitenkin nähdä maata hieman omaehtoisemmin kuin turistibusseilla, nakedbus saattaa olla oikea valinta. Ensi yön jälkeen voinkin kommentoida enemmän kulkuneuvomme laadusta ja palvelusta. Hinnat ainakin ovat opiskelijan pussille passaavia, nimittäin yöbussi Aucklandista Wellingtoniin (n. 11h) kustantaa n. 28 NZD eli about 18 €.

Bussilla matkustaminen onnistuu siis suhteellisen edullisesti, tämä pätee myös ainakin Aucklandin paikallisliikenteeseen. Myös maan sisäisiä lentoja, taikka lentoja naapureihin saattaa saada kohtuulliseen hintaan vaikkapa JetStarilta. Ruuan suhteen hintataso on enemmän tai vähemmän Suomen tasolla. Vaatekaupat olemme toistaiseksi päättäneet välttää taloudellisten resurssien puuttuessa ;)

Jo Aucklandin maisemista voi päätellä, että Uusi-Seelanti on todella upea maa, jossa arkiset ajatukset ja kotiin jääneet murheet voi unohtaa ainakin toviksi. Omalta osaltani tämän reissun laatu tulee poikkeamaan aiemmista, ja luultavasti myös tulevista, reissuista huomattavasti vastikään sattuneen, hyvin rakkaan ihmisen menetyksen vuoksi. Tämän matkan merkitys itselleni on siis monitahoinen: Uusien kokemuksien hankkimisen lisäksi kyse on yhtä lailla itsensä tutkiskelusta ja toisaalta myös oman tuskan pakenemisesta. Vielä en tiedä, mitä tämä matka tuo tullessaan, mutta tällä hetkellä en voi keksiä parempaa paikkaa (koti-ikävästä huolimatta) omien ajatusteni selvittämiseen.

Loppuun vielä hieman edessä odottavien maisemien fiilistelyä ihan näin urbaanista lähtökohdasta:Mt Eden: Kraateri ja 360° näkymä Aucklandista
Auckland Devonportin puolelta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti